SYKLISTER V/S BILISTER.

Som medlem av en sykkelklubb er det viktig at vi alle oppfører oss slik vi skal i trafikken. Den evige konfrontasjon mellom bilister og syklister er i gang igjen, og vi har allerede hatt noen tilfeller som kan få alvorlige følger for liv og helse i vår klubb. Vi er jo i tillegg også bilister de fleste av oss og har jo vanskelig og forstå oppførselen til enkelte individer i trafikken.

Vi må som klubbmedlemmer i organisert trening og når vi er ute og sykler iført klubbutstyr være bevist på at andre legger merke til oss og da må vi selvfølgelig følge trafikkreglene. Ingen snarveier i rundkjøringer, holde siden vår, ikke sykle mange i bredden, maks 2 der hvor forholdene tillater det, (eks opp Heddal på 134 syns jeg vi ikke skal være 2 i bredden. Opplever vi provoserende oppførsel fra bilister som kan i verste fall føre til alvorlige ulykker, så ta bil nummer, husk tid og sted,og anmeld det f,eks dagen etter.

Ikke gå i diskusjon eller andre ting selv om det koker i topplokket. Da får vedkommende i alle fall et lite hyggelig brev fra politiet og må inn til avhør. Men som sagt vi har også våre svin på skogen så husk at vi kan forbedre oss og uansett er vi de myke og vil tape sammenstøtet.

Helge